U zdjelici pomiješajte senf, češnjak, med i smeđi šećer.
Odmrznute filete lososa s gornje i donje strane začinite soli i paprom te ih zapecite u tavi na 1 žlici maslinovog ulja na nešto jačoj vatri. Prvo pecite stranu s kožom, oko 4 minute, a zatim okrenite filete i drugu stranu pecite oko 2 minute.
Dok su još topli, filete lososa brzo prebacite na lim za pečenje tako da im koža bude okrenuta prema dolje, te im gornju stranu premažite smjesom od meda i senfa. Pecite u pećnici 10-15 minuta.
Za to vrijeme pripremite smrznute zelene mahune tako da ih 10-12 minuta kuhate u kipućoj posoljenoj vodi.
Procijeđene kuhane mahune začinite s 2 žlice maslinovog ulja i paprom te na njih položite filete lososa kako bi se arome prožele.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: