Finska juha od lososa

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4-5 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz tostirane kriške baguetta.

Priprema:
    1. Odmrznute filete lososa očistite od kože i narežite na komade veličine zalogaja. Luk očistite i sitno nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
    2. U loncu na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta. Potom dodajte krumpir, lovorov list i temeljac ili vodu. Pojačajte plamen kako bi tekućina što prije zakipjela, a zatim smanjite temperaturu kako bi se krumpir lagano kuhao. Začinite soli i paprom prema ukusu.
    3. Nakon što se krumpir skuha, nakon otprilike 15 minuta, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje i kopar, dobro promiješajte, pa sastojcima pridružite i komadiće lososa. Kuhajte dok se losos do kraja termički ne obradi – oko 5 minuta, no nemojte miješati juhu kako bi komadići lososa ostali cjeloviti.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!