Topli čokoladni kolač u šalici sa mini King Double sladoledom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na pari otopite 200 g čokolade za kuhanje pa dodajte 50 g maslaca i miješajte dok ne dobijete svilenkastu teksturu.
    2. U drugoj posudi izmiksajte 100 g šećera sa 5 cijelih jaja dok ne postane kremasto.
    3. Sjedinite obje kreme (čokoladnu i od jaja) i miješajte dok ne dobijete kremu glatke teksture i bez mjehurića.
    4. Ulijte kremu u posudice za pečenje po želji i pecite 10 minuta na 160 stupnjeva.
    5. U međuvremenu napravite čokoladni preljev. Ostatak čokolade (50 g) rastopite na pari i dodajte 1 dcl mlijeka i žlicu Nutelle. Preljev ne smije zavriti kako se ne bi stvorile grudice.
    6. Kad je kolač pečen, zalijte ga čokoladnim preljevom i dekorirajte po vlastitom ukusu (šumsko voće, orašasti plodovi). Kako se ne bi otopio, mini King Double dodajte na vrh kolača netom prije serviranja.

King

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!