Pripremite umak od šumskog voća tako da u manjem lončiću pomiješate 450 g smrznutog Ledo šumskog voća, 5 žlica šećera i 3 dcl vode. Stavite na vatru i kuhajte oko 20 minuta.
Pripremljen umak ohladite.
Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se prohlade.
Kada se prohlade u njih umiješajte sir i vanil šećere. Izmiksajte da se spoji.
Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
Skuhajte tursku kavu s malo šećera, u skuhanu kavu umiješajte rum ili Amaretto po želji - koliko volite.
Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
Na piškote premažite sloj kreme, po želji prelijte umak od šumskog voća, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu i tako dok sve ne potrošite.
Sastojci su dovoljni za tepsiju veličine otprilike 24 x 33 cm.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: