Naopaka torta od malina

  • 90 min
  • Srednje
  • 8 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ugrijte pećnicu na 180 °C i pripremite kalup za tortu promjera 22 cm, najbolje silikonski radi lakšeg vađenja torte.
    2. Rastopite 50 g maslaca i namažite kalup za tortu (ako nemate silikonski), pospite sa smeđim šećerom.
    3. Stavite prethodno ocijeđene Ledo Maline pomiješane sa 100 g badema da upiju višak tekućine.
    4. U zdjeli pjenasto izmutite 125 g maslaca sa šećerom u prahu i vanilijom.
    5. Dodajte jedno po jedno jaje.
    6. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i 120 g badema, te ih polako dodajte smjesi maslaca i jaja, te nježno pjenjačom izmiješajte.
    7. Smjesu izlijte u kalup za tortu preko malina i pecite 50 min.
    8. Nakon pečenja kolač ostavite 10 minuta da se prohladi, pa ga potom okrenite na pladanj za serviranje, tako da voće bude s gornje strane.
    9. Servirajte sa sladoledom okusa zuppa inglese.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!