Ledo panirani riblji štapići u zlatnoj panadi su napravljeni su od 100% fileta aljaške kolje.
Nakon filetiranja, komade fileta oblikujemo u štapiće te ih paniramo u tekućoj panadi (tempuri) bez dodatka krušnih mrvicama.
Ovi štapići su izvor proteina, vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina, a pritom ne sadrže dodatna bojila, arome i pojačivače okusa.
Jednostavna i brza priprema u pećnici, airfryeru ili tavi, ove štapiće čini idealnim za nutritivno bogat, ukusan i hranjiv obrok.
LEDO RIBLJI ŠTAPIĆI U ZLATNOJ PANADI su ponosan nositelj MSC žiga koji potvrđuje da riba ovog proizvoda dolazi iz održivih izvora.
Hranjiva vrijednost | na 100g* | po obroku** | %PU*** |
---|---|---|---|
Energija | 961 kJ / 230 kcal | 1336 kJ / 319 kcal | 16 % |
Masti | 12 g | 17 g | 24 % |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,0 g | 1,4 g | 7 % |
Ugljikohidrati | 19 g | 26 g | 10 % |
- od kojih šećeri | 0,7 g | 0,9 g | 1 % |
Vlakna | 0,9 g | 1,2 g | |
Bjelančevine | 11 g | 15 g | 30 % |
Sol | 0,98 g | 1,37 g | 23 % |
Pećnica: Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na gornjoj visini na 230°C oko 15 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
Tava (za 5 štapića): Uronite panirane riblje štapiće bez odmrzavanja do pola visine u vruće ulje i pržite oko 5-8 minuta u tavi, uz jedno okretanje tijekom prženja. Prilagodite količinu ulja i vrijeme prženja količini proizvoda koju pripremate. Izvadite prženi proizvod iz ulja i odložite na kuhinjski papirnati ubrus kako bi uklonili višak masti.
Friteza na vrući zrak/Air fryer: Zagrijte fritezu na vrući zrak na 180°C kroz 3 minute. Stavite zamrznuti proizvod u košaru (5 komada) i umtnite ju u prethodno zagrijanu fritezu. Pecite proizvod oko 8 minuta, dok ne postane hrskav i zlatno žute boje. Protresite košaru na polovici vremena pripreme. Prije konzumacije ostavite proizvod da odstoji 1 minutu. Ovisno o količini proizvoda koji pripremate te o jačini uređaja, prilagodite vrijeme pripreme.