Ledo PANIRANI RIBLJI ŠTAPIĆI U ZLATNOJ PANADI napravljeni su od 100% fileta aljaške kolje.
Nakon filetiranja, komade fileta oblikujemo u štapiće te ih paniramo u tekućoj panadi (tempuri) bez dodatka krušnih mrvicama.
Ovi štapići su izvor proteina, vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina, a pritom ne sadrže dodatna bojila, arome i pojačivače okusa.
Jednostavna i brza priprema u pećnici, tavi ili fritezi, ove štapiće čini idealnim za nutritivno bogat, ukusan i hranjiv obrok.
Hranjiva vrijednost | na 100g* | po obroku** | %PU*** |
---|---|---|---|
Energija | 961 kJ / 230 kcal | 1336 kJ / 319 kcal | 16 % |
Masti | 12 g | 17 g | 24 % |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,0 g | 1,4 g | 7 % |
Ugljikohidrati | 19 g | 26 g | 10 % |
- od kojih šećeri | 0,7 g | 0,9 g | 1 % |
Vlakna | 0,9 g | 1,2 g | |
Bjelančevine | 11 g | 15 g | 30 % |
Sol | 0,98 g | 1,37 g | 23 % |
Pećnica: Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na gornjoj visini na 230°C oko 15 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
Tava (za 5 štapića): Uronite panirane riblje štapiće bez odmrzavanja do pola visine u vruće ulje i pržite oko 5-8 minuta u tavi, uz jedno okretanje tijekom prženja. Prilagodite količinu ulja i vrijeme prženja količini proizvoda koju pripremate. Izvadite prženi proizvod iz ulja i odložite na kuhinjski papirnati ubrus kako bi uklonili višak masti.