Ledo EXTRA TANKI POMMES FRITES je pretprženi, tanko rezani i neodoljivo hrskav specijalitet od krumpira. Priprema svježeg pommesa zahtijeva dužu pripremu i obradu sastojaka, zato vam Ledo nudi prilagođen proizvod za praktičnu, jednostavnu i brzu pripremu u pećnici za 10-12 min ili na tavi/u fritezi za 4 minute.
Hranjiva vrijednost | na 100g* | po obroku** | %PU*** |
---|---|---|---|
Energija | 681 kJ / 162 kcal | 681 kJ / 162 kcal | 8 % |
Masti | 4,4 g | 4,4 g | 6 % |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,6 g | 0,6 g | 3 % |
Ugljikohidrati | 27 g | 27 g | 10 % |
- od kojih šećeri | 0 g | 0 g | 0 % |
Vlakna | 2,3 g | 2,3 g | |
Bjelančevine | 2,4 g | 2,4 g | 4,8 % |
Sol | 0,70 g | 0,70 g | 12 % |
Pećnica (300 g proizvoda): Zagrijte pećnicu na 200°C. Zamrznuti proizvod stavite na lim za pečenje prekriven papirom i položite ga na srednjoj visini pećnice. Proizvod pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C s uključenim ventilatorom, 16 do 18 minuta (uz jedno okretanje nakon pola vremena pečenja), dok ne poprimi zlatno žutu boju i postane hrskav. Pazite da ne prepržite krumpir! Za pripremu više obroka, potrebno je produžiti vrijeme pečenja.
Friteza i Tava (200 g proizvoda): U potpunosti uronite zamrznuti proizvod u vruće ulje 175°C i pržite 2,5- 3 minute u fritezi ili 2,5-3 minute u tavi dok ne poprimi zlatno žutu boju i postane hrskav. Pazite da ne prepržite krumpir! Prilagodite količinu ulja i vrijeme prženja količini proizvoda koju pripremate. Izvadite prženi proizvod iz ulja i odložite na kuhinjski papirnati ubrus kako bi uklonili višak masti.