Brza salata od lososa i povrća u staklenci

13. listopada 2022.
Autor Ana
Podijelite

Salatu složite u staklenku i sačuvat ćete njezinu svježinu, a praktična je i kao ručak koji možete ponijeti sa sobom

Bilo da se profesionalno ili rekreativno bavite sportom ili samo želite voditi računa o zdravoj prehrani, losos je svakako namirnica koju biste trebali uvrstiti na svoj jelovnik. Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, D vitaminom, izvor je visokokvalitetnih bjelančevinama i njegovo nutritivno bogatstvo zaista ne bi trebalo biti zanemareno. Osim toga, u planiranju svakodnevnih obroka, uvelike pomaže i što je Ledo Losos filet dostupan cijele godine.

Unatoč svim dobrim planovima, nekada jednostavno nemamo vremena za pripremu hrane koju ćemo ujutro ponijeti sa sobom. A što onda može biti bolje od brzo pripremljene salate u kojoj su se u kompletan obrok spojili losos, žitarice i puno zdravog povrća. No, možda se pitate zašto biste to sve trebali složiti u staklenku...

Trend slaganja salata u staklenke već neko vrijeme vlada društvenim mrežama. Kako i ne bi, kad su tako lijepe, šarene i fotogenične. No, sama estetika ipak nije jedini razlog. Ako pravilno složite sastojke i salatu protresete tek netom prije konzumacije, ona će biti ukusna i svježa do posljednjeg trenutka.

Dno vaše staklenke predviđeno je za salatni preljev i čvršće namirnice koje se mogu dobro nositi s tekućinama, odnosno koje neće previše "popiti", poput slanutka, mrkve, cikle, krastavaca, luka... Potom prelazite na mekše povrće kao što su, primjerice, tikvice ili gljive. Zatim dodajte žitarice poput bulgura, kuskusa ili tjesteninu, a na njih ribu ili meso, u našem slučaju meso fileta lososa.

Vrh staklenke rezerviran je za lisnate salate, raspolovljene rajčice, sir, jaja - namirnice za koje nikako ne želite da dođu u dodir s preljevom prije vremena. Razmočena salata zaista nije gurmanski doživljaj.

Osim toga, pakiranje salate u staklenke nosi ekološki predznak i tako smanjujete korištenje plastike. Samo jednu staklenku možete koristiti godinama, a i staklo je zahvalan materijal koji neće na sebe preuzeti mirise ili boje namirnica.

Važno je samo da vaša staklenka ima čvrst poklopac koji unutra neće propustiti zrak niti će tekućina procuriti van. Staklenku s namirnicama prije jela trebate dobro protresti kako bi se svi sastojci izmiješali, a ne bi bilo loše da joj je otvor širok barem 10 centimetara.

Ako vam iz nje ne bude praktično jesti, salatu uvijek možete istresti u zdjelicu i jesti onako kako ste navikli. No, ovaj put će biti svježa, listovi salata će ostati hrskavi i namirnice neće biti previše namočene, čak i ako ste sve pripremili dan ranije.

Recept: Salata od lososa u staklenci

Pogledajte video recept: Kako pripremiti brzu salatu s lososom

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!