Savijača s vanilijom, karamelom i jabukama s cimetom uz glazirane orahe i sladoled

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Savijaču izvadite iz zamrzivača, stavite na lim obložen papirom za pečenje i pustite je da se odmrzava 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Savijaču potom pecite 30 minuta.
    2. U manjoj tavi rastopite maslac. Dodajte mu med i mljeveni cimet, promiješajte pa ubacite orahe. Miješajte orahe oko 5 minuta na srednje jakoj vatri, dok ne budu potpuno obloženi medom i lagano tostirani.
    3. Orahe potom istresite na lim obložen papirom za pečenje. Uz pomoć špatule i dok su još topli, glazirane orahe razdvojite. Pustite ih da se ohlade, a potom grubo nasjeckajte.
    4. Savijaču narežite na kriške, poslužite uz kuglice sladoleda i pospite glaziranim orasima.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!