Srdela na palenti u umaku od rajčice

  • 40 min
  • Srednje
  • 4
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Srdele odledite, isperite pod vodom i očistite od ostataka utrobe i ljuski. Posušite papirnatim ručnicima. Naribajte parmezan.
    2. Palentu istresite u vrelu posoljenu vodu, miješajte i dodajte origano i timijan. Zatim ubacite i parmezan i miješajte dok se ne rastopi. Čim je gotova, prebacite je u kalup za pečenje promjera 26 cm. Pustite je da se ohladi.
    3. Masline narežite na kolutiće, češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi, češnjak popržite sasvim kratko, tek da zamiriši, pa dodajte nasjeckane pelate. Ubacite žličicu šećera, narezane masline i kapare. Promiješajte i kuhajte umak 10-ak minuta.
    4. Palentu koja se stvrdnula prelijte umakom i stavite peći i pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.
    5. Srdele uvaljajte u brašno pa otresite od viška brašna. Zagrijte ulje u tavi. Srdele pržite u ulju, prvo 2-3 minute s jedne strane pa 2 minute s druge. Pazite da ne pretrpate tavu i da među ribama ima dovoljno razmaka. Izvadite ih na papirnati ručnik kako bi se ocijedile od ulja.
    6. Izvadite palentu s umakom iz pećnice i na vrh posložite ribe u krug. Pospite svježim listovima bosiljka i poslužite toplo.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!