Panirani kolutići s pommes fritesom i umakom od rajčice

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 2
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Naribajte mrkvu, a celer nasjeckajte na kockice. U lonac ulijte sjeckanu rajčicu pa dodajte mrkvu i celer. Umiješajte smeđi šećer, češnjak i sušeni origano i bosiljak. Promiješajte pa blago posolite i popaprite.
    2. Umak kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. Nakon što je gotov, pustite da se kratko ohladi pa ga izmiksajte u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
    3. Dok se umak krčka, pripremite panirane kolutiće i pommes frites.
    4. Za kolutiće zagrijte ulje na 180-190 stupnjeva Celzijusa. Ovisno o veličini tave, ubacite smrznute kolutiće ali nemojte da se preklapaju i gužvaju u tavi. Radije ih pecite u nekoliko navrata, minutu-dvije sa svake strane. Kolutiće možete peći i u fritezi (na ulje ili vrući zrak).
    5. Smrznute krumpiriće također pecite u nekoliko navrata. Ulje zagrijte na 175 stupnjeva Celzijusa te pecite 3-4 minute. Pommes frites također možete peći u fritezi. Na kraju ga posolite.
    6. I kolutići i krumpirići trebaju poprimiti zlatno-žutu boju, a kada su gotovi stavite ih na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak ulja.
    7. Kolutiće pokapajte limunom pa poslužite uz umak od rajčice i svježu zelenu salatu.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!