Nicoise salata s tunom

  • 50 min
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznute odreske tune začiniti sa soli, paprom i ružmarinom pa ih preliti s 4 žlice maslinovog ulja. Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
    2. Krumpire očistiti i narezati na  komade veličine zalogaja te ih kuhati  u posoljenoj kipućoj vodi 15-20 minuta – dok ne omekšaju.
    3. Jaja staviti u manji lonac, potopite ih hladnom vodom te staviti kuhati na jaku vatru. Kada voda zakipi, lonac skloniti s izvora topline, poklopiti te ostaviti jaja da stoje u vrućoj vodi 15 minuta. Nakon toga ih ohladiti pod mlazom hladne vode i oguliti.
    4. Mediteransku mješavinu povrća pirjati na 1 žlici maslinovog ulja na umjerenoj vatri oko 10 minuta. Tijekom pirjanja povrće začiniti soli i paprom. Pripremiti preljev za salatu tako da dobro se izmiješa senf, ocat, peršin i 4 žlice maslinovog ulja.
    5. Kada se pirjano povrće ohladi, pomiješati ga s krumpirima i većinom preljeva za salatu. Zatim ga prebaciti u zdjelu u kojoj je na dnu stavljena oprana rikulu, pa ovim sastojcima dodati crne masline i tvrdo kuhana jaja prerezana na četvrtine. Na vrh staviti i narezane pečene odreske tune te sve skupa preliti s ostatkom preljeva.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!