Janjeći ragu

  • 90 min
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Mješavinu smrznutog povrća kuhati u posoljenoj kipućoj vodi 10 minuta.
    2. Povrće procijediti, ali sačuvati vodu od kuhanja. Janjeće odreske narezati na manje komade, posoliti i kratko zapeći u loncu na jakoj vatri na maslinovom ulju.
    3. Nakon što su se odresci popržili sa svih strana, dodati grubo narezani luk i sjeckani češnjak te termički obraditi još 2 minute.
    4. U lonac dodati onoliko vruće vode od kuhanja povrća koliko je potrebno da u potpunosti prekrije meso pa sastojcima pridružiti i bijelo vino te grančicu ružmarina i list lovora. Sve posoliti i popapriti prema ukusu te kuhati poklopljeno uz povremeno miješanje, na laganoj vatri oko sat vremena.
    5. Iz ragua izvaditi ružmarin i lovor pa dodajti vrhnje za kuhanje, sok i naribanu koricu limuna te kuhano povrće. Kuhati još 5 minuta, a prije posluživanja dodati narezani svježi mladi luk.

Nezačinjene mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!