Gratinirana carska mješavina

  • 40 min
  • Jednostavno
  • za 3-4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Smrznutu carsku mješavinu kuhati u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta pa je ocijediti. Pripremiti bešamel umak tako da se na maslacu prvo malo poprži brašno, a potom lagano dolijeva toplo mlijeko uz konstantno miješanje pjenjačom.
    2. Umak kuhati oko 3-4 minute kako bi se ugustio, te ga na kraju začiniti paprom i muškatnim oraščićem.
    3. U još vrući umak dodati većinu sira kako bi se otopio, a potom ovom mješavinom preliti kuhano povrće koje ste stavili u posudu za pečenje. Na vrh staviti ostatak sira te posipati s krušnim mrvicama koje ste prethodno pomiješali sa žlicom rastopljenog maslaca.
    4. Peći u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 20 minuta, odnosno, dok se vrh ne zapeče.

Nezačinjene mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!