Fileti bakalara u korici i quinoa mješavina

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 3
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Filete bakalara odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
    2. Lim za pečenje nauljite pa na njega položite posoljene i popaprene filete. U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, protisnuti češnjak, koricu limuna, nasjeckani peršin, malo soli i papra te rastopljeni maslac. Izmiješajte u ujednačenu smjesu.
    3. Filete bakalara prekrijte smjesom s gornje strane. Prstima pritisnite smjesu na filete i stavite u pećnicu na 20-25 minuta. Korica treba uhvatiti zlatno-žutu boju.
    4. Dok se riba peče, u tavi zagrijte malo ulja i istresite quinoa mješavinu. Pirjajte 10-ak minuta povremeno miješajući, a pred kraj posolite i popaprite.
    5. Zamiješajte preljev od senfa, balzamičnog octa, maslinova ulja, soli i papra. Na veći tanjur ili u zdjelu posložite listove svježih salata prema izboru (zelena, rikula, matovilac…), a na njih dodajte quinoa mješavinu i preljev. Na vrh položite filete bakalara i poslužite.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!