Bulgur mješavina s piletinom

  • 25 minuta
  • Jednostavno
  • 3-4
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani luk pa prepržite oko 2 minute, zatim dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga tek toliko da zamiriše.
    2. Na luk i češnjak dodajte pileća prsa narezana na kocke. Kad meso lagano posmeđi, dodajte Worcestershire umak i soja umak, malo popaprite i posolite (količinu soli odredite prema slanoći soja umaka). Kuhajte još 2-3 minute i maknite piletinu s vatre.
    3. U drugoj tavi također zagrijte maslinovo ulje i dodajte Bulgur mješavinu. Povremeno miješajući, pirjajte je oko 10 minuta. Kad je gotovo, pustite da se malo ohladi pa dodajte sok limuna, maslinovo ulje, so i papar. Pospite mladim lukom narezanim na kolutiće.
    4.  Piletinu možete umiješati u Bulgur mješavinu, a možete u tanjur staviti mješavinu pa na nju složiti komade piletine. Odaberite način posluživanja koji vam je draži.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!