Bogati povrtni quiche

  • 100 min
  • Srednje
  • za 4-6 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Za tijesto za koru, pomiješati brašno sa soli i šećerom pa dodati hladni maslac narezan na kockice. Maslac rukama „utrljati“ u suhe sastojke, no paziti da se ne otopi u potpunosti toplinom ruku. S miješanjem prestati u trenutku kada smjesa poprimi zrnat izgled.
    2. Brašnu i maslacu dodati onoliko hladne vode koliko je potrebno da se formira tijesto – oko 8 žlica. Tijesto ne treba dugo mijesiti, nego ga, čim se poveže, zamotati u plastičnu foliju i ostaviti stajati u hladnjaku barem 30 minuta.
    3. Mediteransku mješavinu pirjati na maslinovom ulju 6 minuta, a zlatnu mješavinu kuhati u kipućoj slanoj vodi 8 minuta.
    4. Tijesto za quiche razvaljaji na debljinu od otprilike 5 mm te njime obložiti dublji okrugli kalup za pečenje. Izbosti tijesto vilicom te ga peći u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju.
    5. Vrhnje i mlijeko dobro promiješati pa u njih umutiti jaja i dodati malo soli i papra. U ovu smjesu umiješati ribani sir, narezani kopar, termički obrađeno povrće te je izliti u malo ohlađenu pečenu koru. Peći na 190°C oko 50 minuta.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!