Rustikalni keksi od badema sa sladoledom

  • 45 min
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Sitno sameljite bademe i pomiješajte ih s brašnom, šećerom, vanilin šećerom, naribanom koricom limuna i prstohvatom soli.
    2. Rukama umiješajte maslac kao da ga prstima pokušavate "utrljati" u brašno. Mijesite dok maslac potpuno ne obloži mješavinu suhih sastojaka.
    3. Dobivenu zrnatu smjesu utisnite na radnu podlogu i uz pomoć okruglog kalupa oblikujte 10 velikih rustikalnih keksa debljine 1,5 cm. Pecite ih na 180°C dok ne poprime zlaćanu boju – oko 15 minuta, a satim smanjite temperaturu na 150°C i pecite daljnjih 5 minuta, dok se još malo ne posuše.
    4. Kekse poslužite tople s kuglicom omiljenog Ledo sladoleda.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!