Često se pitamo je li smrznuta hrana dovoljno dobra i kvalitetna. Naravno! Zamrzavanje je najbolji način čuvanja hrane.
Svježe voće i povrće nerijetko stoji i po nekoliko dana nakon branja te dostavom do prodajnih mjesta gubi svoju hranjivu vrijednost. Često se tretira različitim kemijskim sredstvima kako bi se očuvao svjež izgled. Zato se pitamo: Je li to voće i povrće doista svježe kao što nam se predstavlja? Možda je mudrije odabrati kontroliranu, očišćenu i svježe smrznutu hranu, očuvanih hranjivih vrijednosti i spremnu za upotrebu.
Brzi postupak zamrzavanja čuva hranjive vrijednosti!
Za početak, treba znati da se voće i povrće bere kada je u stanju optimalne zrelosti jer je tada bogato vitaminima i mineralima koji se u značajnom dijelu uspijevaju sačuvati brzim zamrzavanjem.
Svježe u sezoni i izvan sezone!
Tako imamo širok izbor kvalitetnog svježe smrznutog voća i povrća u svako doba godine.
Očuvanje svježih boja i okusa!
Osim što je uvijek dostupno, dobivamo voće i povrće očuvanih svježih boja, punog okusa s vrijednim hranjivim tvarima, kao da smo ga tek ubrali.
Bez čišćenja, bez otpadaka!
Pritom se lako i brzo priprema bez dodatnog pranja, čišćenja i nepotrebnih otpadaka.
Štedi vrijeme i novac!
Uz to je i jednostavno za pripremu te štedi vrijeme i novac.
Mmožemo zaključiti da je smrznuto povrće i voće jednako dobar izbor kao i svježe, a ponekad čak i bolji.
Zato, da bismo iskoristili njihov puni potencijal, važno je birati provjerene brendove koji svojim iskustvom i stručnošću jamče strogo pridržavanje propisa i vrhunsku kvalitetu proizvoda.