Škampi na buzaru

  • 40 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i svježi peršin. U širokom loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prvo popržite luk, a potom dodajte češnjak i peršin.
    2. Zatim ulijte pasiranu rajčicu i dodajte krušne mrvice. Promiješajte pa zalijte sve vodom i pustite neka prokuha 10-ak minuta.
    3. U lonac posložite škampe i podlijte sve bijelim vinom. Poklopite i pustite da kuha 20-ak minuta.
    4. U duboki tanjur servirajte škampe i prelijte ih tekućinom koja je ostala od kuhanja. Poslužite toplo.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!