Piletina u umaku od limuna

  • 45 min
  • Srednje
  • 2-3 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Servirati uz Ledo Krokete ili Gratine (Ugostiteljsko pakiranje)

Priprema:
    1. Odmrznute pileće filete začinite sa soli.
    2. U tavi otopite jednu žlicu maslaca, a zatim dodajte još malo maslinovog ulja.
    3. U plitkoj posudi pomiješajte brašno I prstohvat soli.
    4. Umočite filete u brašno I pržite na zagrijanom maslacu I maslinovom ulju, po nekoliko min sa svake strane. Po potrebi dodajte još maslaca I ulja.
    5. Pečenu piletinu odložite na tanjur I držite toplo.
    6. U tavu dodajte limunov sok I deglazirajte. Zatim dodajte pileći temeljac I zagrijavajte uz miješanje dok se umak zgusne.
    7. Maknite sa vatre I umiješajte 1 žlicu maslaca.
    8. Piletinu umočite u umak pa vratite na tanjur a ostatak umaka prelijte preko piletine.
    9. Začinite sa malo svježe mljevenog crnog papra te ukrasite peršinom I kriškama limuna.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!