Pečeni batat punjen Bulgur mješavinom

  • 40min
  • Jednostavno
  • 3-4
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Operite batate i prepolovite ih po dužini. Pokapajte ih maslinovim uljem i posolite. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, posložite batate odrezanom stranom prema gore i pecite oko pola sata, odnosno, dok ne omekšaju.
    2. Dok se batati peku, nasjeckajte ljubičasti luk i usitnite češnjak. U tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko ga pirjajte, dodajte češnjak i odmah potom ubacite Bulgur mješavinu. Pirjajte oko 10 minuta.
    3. Gotovu mješavinu ostavite kratko da se malo ohladi pa joj dodajte limunov sok, vinski ocat, nasjeckane listiće svježe mente, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte, probajte i prilagodite začine prema želji.
    4. Pečene batate „razradite“ vilicom s gornje strane, odnosno, vilicom malo „raskopajte“ mekano meso, ali neka sve ostane unutar kore. Na taj razrađeni dio, dodajte 3-4 žlice Bulgur mješavine.
    5. Poslužite uz svježu salatu poput rikule i prema želji prelijte grčkim jogurtom.

Nezačinjene mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!