Pržena riža s gamberima i povrćem
- 45 min
- Jednostavno
- 4 osobe
 
									Ledo Gamberi dolaze iz divljeg ulova i bogati su bjelančevinama. Vrlo su jednostavni za pripremu jer ih nije potrebno odmrzavati te su gotovi u samo nekoliko minuta i dostupni tijekom cijele godine. Namijenjeni su ljubiteljima rakova te onima koji uživaju u laganim ukusnim obrocima s okusom Mediterana.
| Hranjiva vrijednost | na 100g* | 
|---|---|
| Energija | 420 kJ / 100 kcal | 
| Masti | 3,4 g | 
| - od kojih zasićene masne kiseline | 0,6 g | 
| Ugljikohidrati | 0,3 g | 
| - od kojih sećeri | <0,2 g | 
| Bjelančevine | 17 g | 
| Sol | 2,7 g | 
Gambere isplahnite pod vodom, ocijedite i pecite na ugrijanoj tavi premazanoj maslinovim uljem (5g) 7-10 min. Tako pripremljene gambere po želji ubacite u umak za tjesteninu ili dodajte u salatu.
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.