Hrskave spirale s pancetom
- 45 min
- Jednostavno
- Za 24 spirale
Kada želite iznenaditi svoje ukućane sa slasnim kolačem, Ledo lisnato tijesto najbolji je izbor. Možete ga koristiti za izradu različitih savijača, kremšnita ili jastučića sa slanim punjenjem i uvijek će biti jednako hrskavo i ukusno.
Pogledajte ideje za pripremu Ledo lisnatog tijesta
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 398 kcal/1666 kJ |
Bjelančevine | 4,4 g |
Ugljikohidrati | 31,3 g |
Masti | 28,3 g |
Prije pripreme jela lisnato tijesto potrebno je prethodno odmrznuti na sobnoj temperaturi. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tijesto na debljinu koja je potrebna za izradu željenog jela, a razvaljano tijesto prije oblikovanja ravnomjerno probodite vilicom. Pripremljeno tijesto položite na lim za pečenje te ga stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C do 220°C stupnjeva na određeno vrijeme, ovisno o jelu koje pripremate. Gotova slatka jela od lisnatog tijesta možete ukrasiti šećerom u prahu, a slana jela poslužiti uz vrhnje ili jogurt.
Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.