Smrznutu savijaču stavite na lim za pečenje i pustite je 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim je premjestite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta, dok ne poprimi zlatno - žutu boju.
Lješnjake posložite na lim za pečenje i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pecite ih oko 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohladi. Rukama skinite opnu, ne morate previše precizno, poneki komadić opne može i ostati. Potom ih grubo nasjeckajte.
Na tavu istresite listiće badema. Pecite ih 3-5 minuta, miješajući. Kad počnu hvatati svijetlo smeđu boju i zamirišu, skinite ih s vatre i odmah izvadite iz tave.
U manjem loncu pomiješajte kakao u prahu i šećer. Dodajte sol i ulijte vodu. Pustite da zavrije pa zatim smanjite na laganu vatru. Kuhajte kratko, pola minute – minutu, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Pustite da se ohladi.
Savijaču prelijte čokoladnim preljevom te pospite listićima badema i grubo nasjeckanim lješnjacima.
Slatka tijesta
Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: