Sandra Rončević: Rižoto s bakalarom i limunom

 • 30-45 min
 • Jednostavno
 • 2-4
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Luk nasjeckajte na sitno, a bakalar narežite na trakice.
  2. Zagrijte tavu, dodajte maslac i maslinovo ulje pa ubacite luk i drobljeni češnjak u opni, sotirajte sve 5 - 6 minuta, dodajte timijan, sotirajte još minutu pa dodajte ribanu koricu limuna i promiješajte. 
  3. Ubacite rižu i tostirajte ju par minuta dok se lagano ne zastakli. Dodajte vino pa nakon 2 – 3 minute dodajte dio temeljca i kuhajte uz stalno miješanje oko 5 - 6 minuta. Dodajte bakalar i nastavite kuhati uz stalno dodavanje temeljca i miješanje. Posolite i popaprite. Izvadite češnjak.
  4. U zasebnoj tavici na maslacu i maslinovom ulju 5 minuta sotirajte mješavinu povrća 4 godišnja doba i na samom kraju povrće dodajte u tavu s rižotom. Promiješajte pa mantekirajte maslacem uz energično miješanje. U tavici lagano popecite limun narezan na ploške, dodajte par žlica povrtnog temeljca pa tim sokom začinite rižoto.
  5. Prije služenja naribajte još malo korice limuna, pokapajte maslinovim uljem i poslužite u dubokim tanjurima.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!