Bakalar s krumpirom iz pećnice

  • 1,5 sat
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Krumpir skuhajte u kori pa ohladite i ogulite te narežite na ploške ne deblje od 1 centimetra.
    2. Dok se krumpir kuha, odmrznute filete bakalara posušite papirnatim ručnicima i narežite na manje komade veličine zalogaja.
    3. Nauljite vatrostalnu posudu pa stavite u nju prvi red krumpira. Potom dodajte red bakalara te pospite sitno nasjeckanim češnjakom i listićima svježeg peršina. Slažite tim redoslijedom dok ne potrošite sve namirnice, a gornji red neka bude krumpir.
    4. Polijte sve s još maslinovog ulja, prelijte bijelim vinom i vodom. Neka vam tekućina bude najviše do 3/4 visine posude. Pospite jednom žlicom kapara.
    5. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu. Nakon pola sata skinite foliju i nastavite peći još oko 40 minuta. Pred sami kraj možete pećnicu prebaciti samo na gornji grijač kako bi vam se krumpir malo zapekao.
    6. Kad je jelo gotovo, ako vam je ostalo previše tekućine u posudi, slobodno je odlijte. Gotovo jelo pospite s još jednom žlicom kapara i još malo svježeg peršina.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!