Andrea Cukrov: Bakalar u provansalskom umaku

  • 30-45 min
  • Jednostavno
  • 2-4
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu kratko prepržite otopljene filete bakalara koje ste malo posolili. Pržite ih sa svake strane po dvije minute kako biste dobili lijepu boju.
    2. Izvadite bakalar iz tave i ostavite ga sa strane. Na istoj tavi pirjajte luk i češnjak, a kada se lijepo karameliziraju, dodajte provansalsku mješavinu povrća. Pirjajte dok povrće ne omekša, a zatim dodajte kapare i inčune, pomiješajte pa podlijte bijelim vinom.
    3. Kada alkohol ishlapi, dodajte pasiranu rajčicu i vratite bakalar. Kuhajte sve još desetak minuta dok se umak ne zgusne. Na kraju doradite okus medom ili šećerom ako je potrebno i servirajte uz tostirani kruh.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!