Riblji štapići napravljeni su od 100% fileta aljaške kolje. Nakon filetiranja, komade fileta oblikujemo u štapiće te paniramo u hrskavim krušnim mrvicama s dodatkom začina za zlatno-žutu boju. Ovi hrskavi štapići bogati su proteinima, a osim toga izvor su vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina. Jednostavna i brza priprema u pećnici, tavi ili fritezi, ove štapiće čini idealnim obrokom za cijelu obitelj!
LEDO RIBLJI ŠTAPIĆI OD 100% FILETA su ponosan nositelj MSC žiga koji potvrđuje da riba ovog proizvoda dolazi iz održivih izvora.
Hranjiva vrijednost | na 100g* | po obroku** | %PU*** |
---|---|---|---|
Energija | 852 kJ / 203 kcal | 1290 kJ / 307 kcal | 15 % |
Masti | 8,6 g | 13 g | 19 % |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,7 g | 1,0 g | 5 % |
Ugljikohidrati | 18 g | 27 g | 10 % |
- od kojih šećeri | 0,8 g | 1,3 g | 1 % |
Vlakna | 0,8 g | 1,2 g | |
Bjelančevine | 13 g | 20 g | 40 % |
Sol | 0,75 g | 1,1 g | 18 % |
Vitamin B12 | 0,78 µg | 1,1 µg | 44 % |
Pećnica: Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na gornjoj visini na 220°C 15 do 17 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
Tava i Friteza: Uronite panirane riblje štapiće bez odmrzavanja u vruće ulje (170°C) i pržite 3,5 do 4 minute u fritezi ili 5-8 minuta u tavi, uz jedno okretanje tijekom prženja.