NASJA DUPLANČIĆ: Mini quiche s oslićem, medvjeđim lukom i šparogama

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U zdjelu stavite brašno, posolite i promiješajte. Dodajte, na listiće narezan hladan maslac i prstima mrvite tako da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mlijeko pa zamijesite tijesto. Kada ste dobili glatku kuglu, zamotajte ju u prozirnu foliju i stavite u hladnjak dok pripremate ribu.
    2. Odmrznute filete osliće dobro posušite papirnatim ručnikom, posolite i popaprite. Svaki premažite maslinovim uljem i pecite u dobro zagrijanoj tavi, minutu sa svake strane. Medvjeđi luk operite i narežite nožem na sitne komade. Šparogama odvojite tvrdi, donji dio peteljke. Ostatak peteljki narežite sitno, a vrhove sačuvajte za ukrašavanje quichea. U zdjeli umutite 3 jaja i vrhnje, posolite, popaprite, dodajte medvjeđi luk i narezane peteljke šparoga. Sve promiješajte.
    3. Izvadite tijesto iz hladnjaka pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Pomoću zdjelica promjera 15 cm režite krugove pa svaki stavite u okrugle posudice za pečenje koje ste prethodno namazali maslacem. Moje posudice su bile promjera 10 cm i duboke 5 cm, ali možete koristiti i kalupe za quiche. Tijesto pažljivo utisnite u kalupe sa svih strana.
    4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 5 minuta. Izvadite pa slažite redom: žlicu smjese s medvjeđim lukom i šparogama. Slažite komadiće fileta oslića pa dodajte još 2 žlice smjese tako da smjesa dođe malo ispod ruba tijesta. Na vrh stavite vrhove šparoga. Pecite 20-30 min da tijesto dobije zlatnu boju. Kada je pečeno, nožem pažljivo odvojite rubove od posude i okrenite posudu kako bi izvadili quiche. Servirajte uz omiljenu salatu ili mladi luk i rotkvice.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!