Kineske knedle sa svinjetinom i povrćem

  • 100 min
  • Srednje
  • Za 4 - 6 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Izraditi tijesto od brašna soli i vruće vode. Mijesiti ga 10 minuta, dok ne postane glatko i kompaktno, a po potrebi dodati još vode ili brašna. Razdijeliti ga na dva dijela i ostaviti da odstoji 30 minuta zamotano u plastičnu prijanjajuću foliju.
    2. Zlatnu mješavinu kuhati u kipućoj slanoj vodi 8-10 minuta. Ocijediti i malo ohladiti povrće. U mljevenu svinjetinu umiješati gustin, sodu bikarbonu, šećer, papar, sojin umak, vino i usitnjeni mladi luk i češnjak.
    3. Kada se sastojci dobro povežu, dodati im kuhano povrće. Svaku polovicu tijesta razdijeliti na 16 jednakih kuglica i svaku kuglicu razvaljati u kružni oblik i nadjenuti 1 žličicom mješavine povrća i mesa.
    4. Rubove tijesta spojiti prstima kao pri pripremi raviola u obliku polumjeseca. 16 knedli posložiti u tavu na zagrijanu 1 žlicu ulja tako da se dio gdje ima najviše nadjeva položi prema dolje. Peći na umjerenoj vatri nekoliko minuta, dok se dno ne zapeče, a potom knedle zaliti sa 100 mL vode i poklopiti tavu.
    5. Neka se tako obrađuju oko 10 minuta pa otklopiti tavu i prije vađenja ih ostaviti još 1 minutu da se na dnu ponovno malo zapeku. Isto ponoviti i s preostalih 16 knedli.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!