Orada sa roštilja sa njokima i umakom od blitve
- 1h + odmrzavanje
- Srednje
- 2-3 osobe
Ukusni podatni njoki od krumpira odlična su baza za jela s raznim umacima od sočnih rajčica i kremoznog vrhnja ili topljivog sira. Jednako tako mogu se poslužiti i kao prilog uz glavna jela s umacima poput pašticade ili gulaša, a namijenjeni su ljubiteljima brzih, jednostavnih i ukusnih jela od krumpirovog tijesta.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energetska vrijednost | 138 kcal/576 kJ |
Bjelančevine | 2,9 g |
Ugljikohidrati | 30,7 g |
Masti | 0,3 g |
Njoke bez prethodnog odmrzavanja iz folije prebacite u lonac s kipućom slanom vodom te kuhajte 2 do 3 minute uz lagano vrenje dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom i začinite uljem ili maslacem po želji. Gotovo jelo možete poslužiti s naribanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim punomasnim sirom.
Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.