Punjeni patlidžani

  • 45 min + odmrzavanje
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ledo usitnjeno pileće meso odmrznite.
    2. Patliđane prerežite po pola i izdubite. Meso patliđana narežite na kockice i pomiješajte sa limunovim sokom.
    3. Na maslinovom ulju pržite luk, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite.
    4. Na luk dodajte usitnjeno pileće meso, posolite, popaprite, dodajte origano i lovorov list, podlijte vinom. Pirjajte 10 min na srednjoj vatri, pa umiješajte meso patliđana.
    5. Pripremljenom smjesom napunite patliđane, posipajte naribanim parmezanom i prstohvatom origana. Pecite u zagrijanoj pečnici na 200°C 15 min.
    6. U zdjelu dodajte listove bosiljka i maslinovo ulje, dobro izmiksajte štapnim mikserom, začinite po ukusu.
    7. Na patliđane složite kockice svježe rajčice i poslužite uz umak od bosiljka.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!