Rižoto s dagnjama
- 35 min
- Jednostavno
- Sastojci za 4 osobe
Dagnje su jedan od glavnih simbola mediteranske kuhinje, zbog svog odličnog okusa. Ledo dagnje vrlo su ukusne i jednostavne za pripremu te su dostupne tijekom cijele godine. Ledo dagnje zamrznute su tehnologijom brzog smrzavanja, čime se zadržavaju nutritivne vrijednosti tih morskih plodova.
Hranjiva vrijednost | na 100g* |
---|---|
Energija | 437 kJ / 104 kcal |
Masti | 2,4 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,7 g |
Ugljikohidrati | 4 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Bjelančevine | 17 g |
Sol | 1,2 g |
Proizvod nije potrebno odmrzavati, dovoljno ga je isplahnuti vodom i pripremiti po želji. Ove ukusne školjke mogu se pripremiti na brudete ili buzaru te u kombinaciji s rižom i tjesteninom.
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.